مقالات مفید پیچک: آثار امر به معروف و نهی از منکر |
 |
 |
آثار امر به معروف و نهی از منکر
1. اجرا شدن دستورهای دینی و رواج آنها: در روایات متعددی آمده است که امر به معروف و نهی از منکر موجب می شود دیگر فرایض دینی نیز مورد توجه و عمل قرار گیرند و در نتیجهاحکام الهی در جامعه رواج و رونق بیابند. در روایت است:
امر به معروف و نهی از منکر راه پیامبران و روش صالحان است؛ واجب بزرگی است که به وسیله آن دیگر فرضیه ها اقامه می شوند.
2. آبادی زمین و برقراری عدالت: امر به معروف موجب می گردد زمین آباد شده و عدالت و داد در جامعه حاکم شود. در روایتی از امام باقر (ع) می خوانیم:
به وسیله امر به معروف و نهی از منکر راه ها امن، درآمدها حلال، مظالم باز گردانده، زمین آباد و داد مظلومان از ظالمان گرفته می شود و کارها درست می گردد.
3. تقویت مؤمنان و تضعیف منافقان: چنان که گفتیم، امر به معروف و نهی از منکر موجب رواج دستورهای دینی در جامعه می شود که این امر باعث تقویت مؤمنان نیز می گردد و آنها را در جامعه پرارج می کند. در مقابل، موجب تضعیف منافقان نیز هست؛ زیرا آنان به انجام دستورهای الهی چندان تمایلی ندارند. امیر المؤمنین (ع) می فرماید:
آن که به نیکی ها امر کند، مؤمنان را تقویت کرده است.
4. حاکمیت یافتن مؤمنان: در روایات متعددی به این موضوع تصریح شده که ترک امر به معروف و نهی از منکر موجب حاکمیت یافتن اشرار بر جامعه اسلامی می شود. پیامبر (ص) می فرماید:
هر گاه مردم امر به معروف و نهی از منکر نکنند و از نیکان اهل بیتم پیروی نکند، خداوند اشرارشان را بر آنها حاکم می کند. در این صورت، نیکان آنان، فرا می خوانند ولی پاسخی نمی شنوند.
این روایت به روشنی بیان می دارد که عمل به این فرضیه در جامعه موجب حاکمیت یافتن مؤمنان و ترک آن نیز باعث حاکمیت یافتن اشرار می شود.
از صفحات دیگر
نیز دیدن نمایید |
 |
 |