بیوگرافی و زندگینامه کیومرث پوراحمد
کیومرث پوراحمد ، در روز جمعه، 25 آذر 1328 در شهر نجف آباد استان اصفهان چشم به جهان گشود.
تاریخ تولد ایشان به میلادی Friday, December 16, 1949 می باشد.
جوانی کیومرث پوراحمد

کیومرث پوراحمد فعالیت خود را با نقدنویسی بهویژه در ماهنامه فیلم آغاز کرد و از 1353 با دستیاری کارگردان در مجموعه تلویزیونی آتش بدون دود ساخته نادر ابراهیمی وارد فیلمسازی حرفهای شد.
کیومرث پوراحمد دستیار کارگردان در فیلم خانه دوست کجاست

او یکی از فیلمسازان نسل پس از انقلاب 1357 بود که در دهههای 1360 تا 1380 چندین فیلم و سریال ساخت.
کیومرث پوراحمد کارگردان سریال قصه های مجید

بیوگرافی کیومرث پوراحمد + صفحات اینستاگرام
کیومرث پوراحمد کارگردان فیلم خواهران غریب

کیومرث پوراحمد کارگردان فیلم کفش هایم کو؟

تصاویر جدید کیومرث پوراحمد Kiumars Pourahmad
کیومرث پوراحمد کارگردان و بازیگر در فیلم نگهبان شب

کیومرث پوراحمد Kiumars Pourahmad

جدیدترین عکس های کیومرث پوراحمد
آدرس پیج اینستاگرام کیومرث پوراحمد به شرح زیر است.
اینستاگرام کیومرث پوراحمد

کیومرث پوراحمد در اینستاگرام به نشانی kiumars.pourahmad فعال بودند.
عکس های خانوادگی کیومرث پوراحمد
کیومرث پوراحمد و مادرش

کیومرث پوراحمد فرزند پروین دخت یزدانیان و خدابخش پوراحمد است. پروین دخت یزدانیان، بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون بود. وی از سال 1370، با ایفای نقش بی بی، مادر بزرگ مجید در سریال تلویزیونی قصه های مجید به کارگردانی فرزندش، کیومرث پوراحمد پا به عرصه بازیگری نهاد. سپس در سال 1371 با بازی در فیلم های صبح روز بعد و شرم وارد سینما شد. یزدانیان برای بازی در فیلم صبح روز بعد، برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش دوم زن از یازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. پس از ابتلا به بیماری آلزایمر، در 5 فروردین 1391 درگذشت. پیکرش در گلستان شهدای نجف آباد در کنار همسرش به خاک سپرده شد.
کیومرث پوراحمد با خانمی به نام مهرانه ربی ازدواج کرده که ثمره این ازدواج دو دختر به نام های پگاه و مریم می باشد که مریم تجربه بازیگری در کار شب یلدا به کارگردانی پدرش دارد.
کیومرث پوراحمد و خانواده اش در جوانی

کیومرث پوراحمد و همسرش

کیومرث پوراحمد و همسر و دخترش مریم

کیومرث پوراحمد و دخترش پگاه

کیومرث پوراحمد و همسر

عکس های داغ و جذاب کیومرث پوراحمد در اینستاگرام
جدیدترین عکس های موجود از کیومرث پوراحمد فیلمساز و نویسنده ایرانی را در این بخش مشاهده می کنید، همچنین آدرس پیج رسمی اینستاگرام درمورد جناب آقای پوراحمد را اشاره کردیم که می توانید این پیج را فالو کرده و از تصاویر و فیلم های درج شده در این صفحه اینستاگرام استفاده بفرمایید.
تصاویر کیومرث پوراحمد
کیومرث پوراحمد کارگردان فیلم پرونده باز است
کیومرث پوراحمد کارگردان فیلم پرونده باز است

جذاب ترین تصاویر کیومرث پوراحمد

بیوگرافی خانواده کیومرث پوراحمد
کیومرث پوراحمد در 25 آذر 1328 در نجف آباد به دنیا آمد. او دانش آموخته رشته کارگردانی سینما است. درباره چگونگی علاقمند شدن به سینما خودش اظهار کرد: برادر بزرگم چند بار من را به سينما برده بود، یادم می آيد فيلم های عروس فراری، آقا جنی شده و اسپارتاكوس را با او در سينما ديدم. با ديدن فيلم اسپارتاكوس دريچه ديگرى از سينما به روى من باز شد و دائم از خودم مى پرسيدم این فيلم ها را چگونه مى سازند و اين تصاوير را چگونه كنار هم قرار مى دهند و هنوز بعد از سال ها اسپارتاكوس فيلم محبوب من است.
پوراحمد از سال 1352 فعاليت خود را با نقدنويسى به خصوص در ماهنامه فيلم آغاز كرد و دوره اى هم در روزنامه اطلاعات كنار فريدون جيرانى و رسول صدرعاملى كار مى كرد. سپس در سال 1353 وقتى 25 ساله بود با دستيارى در مجموعه تلويزيونى آتش بدون دود وارد سينما شد و در بسيارى از پروژه های مختلف حضور داشت.
در سال 1355 برای آنکه مجوز ساخت فیلم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بگیرد فیلم کوتاه هدف را با اقتباس از داستان بهرام صادقی ساخت و توانست در سال 1356 فیلم زنگ اول، زنگ دوم را برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بسازد که جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره جهانی کودک همان سال را گرفت.
کیومرث پوراحمد همان سال 1356 درباره جبار باغچهبان فیلم هرگز نمیرد آنکه… و در سال 1357 مستند تلویزیونی خلیج فارس؛ جغرافیای فقر و غنا را ساخت. همچنین در همان سال فیلمنامه فیلم قصه خیابان دراز را نوشت که چندان دیده نشد. سپس در سال 1358 فیلم آوازه خوان او جایزه بهترین فیلم زنده حرفهای را از جشنواره کودک ایران و دیپلم افتخار دانشکده هنرهای دراماتیک را برای بهترین کارگردانی گرفت. پس از آن در سال 1359 فیلم کوتاه به ترتیب قد را ساخت.
پوراحمد در دهه 1360 آغاز سریال هفت قسمتی تابستان سال آینده و فیلم یک ساعته باران را در 1361 ساخت که از فیلم باران در دومین جشنواره فجر تقدیر شد.
او سپس نخستین فیلم بلند خود تاتوره را ساخت. داستان این فیلم با بازی داوود رشیدی و پروانه معصومی درباره مبارزه کارگران با حکومت پهلوی بود. او سپس با فیلم بیبی چلچله وارد مسیر ساخت فیلم با محوریت شخصیتهای کودک و نوجوان شد. این فیلم با نگاهی به رمان درخت پرتقال زیبای من نوشته ژوزه مائورو ده واسکونسلوس ساخته شد. وی همچنین در سال 1365 در فیلم خانه دوست کجاست؟ دستیار عباس کیارستمی بود. در نیمه دوم دهه 1360 و پس از موفقیت فیلمهای لنگرگاه و شکار خاموش در گیشه، کارنامه حرفهای او متحول شد.
پوراحمد که سابقه کار در تلویزیون را داشت در پایان دهه 1360 با قصههای مجید یکی از موفقترین سریالهای تاریخ تلویزیون ایران را ساخت که در آغاز دهه 1370 پخش شد. قصههای مجید نه تنها یکی از پرمخاطبترین مجموعههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی در دهه 1370 بود که با تحسین گسترده منتقدان سینما مواجه شد. او به فاصله کوتاهی دو نسخه سینمایی را با عنوانهای شرم و نان و شعر با حضور شخصیت مجید کارگردانی کرد که در اکران موفق بودند.
کیومرث پوراحمد با خواهران غریب یکی از پرمخاطبترین فیلمهای دهه 1370 را ساخت. او سپس مجموعهی پلیسی معمایی سرنخ را ساخت. استعداد بازیگری محمدرضا فروتن که در همین دهه به ستاره سینمای ایران تبدیل شد، نخستین بار در یک قسمت از همین سریال کشف شد و مورد توجه قرار گرفت. کیومرث پوراحمد همچنین مستند به نام مرتضی و ما در ستایش از فیلمساز همکارش، سید مرتضی آوینی ساخت.
دهه 1380 برای کیومرث پوراحمد با یکی از نقاط اوج کارنامه سینمایی او آغاز شد. شب یلدا که بر پایه تجریبات شخصی خود او در مقطعی از زندگیاش ساخته شده بود یکی از موفقترین فیلمهای او بود. این فیلم نظرات مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد و در اکران نیز نظر تماشاگران را جلب کرد.
اما تلاش بعدی پوراحمد برای ساخت گل یخ بهعنوان فیلمی موزیکال و عامهپسند شکست خورد و دورانی آغاز شد که دیگر موفقیت مداوم نداشت. در همین دهه او چند بار قصد داشت فیلم تاریخی شاه را درباره دورانی از پادشاهی محمدرضا پهلوی بسازد که با وجود تغییر فیلمنامه، بهدلیل مخالفت برخی نهادها به سرانجام نرسید.
مهمترین فیلم او در این دهه اتوبوس شب محصول 1385 بود. فیلمی سیاهوسفید درباره انتقال اسرای عراقی در دوران جنگ ایران و عراق که بهدلیل بازی قابلتوجه خسرو شکیبایی در نقش راننده اتوبوس و مایههای ضدجنگ، مورد توجه قرار گرفت. سپس سریال پرانتز باز که پس از انتخابات ریاستجمهوری 1388 از تلویزیون پخش شد یک اثر نهچندان موفق دیگر پوراحمد بود که بهگفته خودش با بیمیلی ساخت و بهاندازه سریالهای قبلی او بهیادماندنی از کار درنیامد.
تلاش پوراحمد در آغاز دهه 1390 برای تجربه متفاوت در یک فیلم جنگی دیگر با ۵۰ قدم آخر بهشدت شکست خورد و در نخستین نمایش در جشنواره فیلم فجر با واکنش منفی منتقدان مواجه شد.
در سال 1393 جلسات کارگاه فیلمنامهنویسی با تدریس پوراحمد با همت مرکز آموزش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
در سال 1394 روایت شخصی او از بیماری آلزایمر مادرش در فیلم کفشهایم کو؟ بازگشتی به سینمای دهه 1370 خودش بهشمار رفت که در اکران عمومی به موفقیت چندانی دست نیافت.
پوراحمد در این دهه دو فیلم دیگر ساخت؛ تیغ و ترمه در سال 1397 که تلاشی برای نزدیک شدن به دغدغهها و دنیای شخصی جوانان نسل جدید بود؛ اما ناموفق از آب درآمد. و فیلم پرونده باز است، داستانی درباره قصاص که تا چند سال اکران عمومی نداشت. فیلم پرونده باز است آخرین فیلم پوراحمد بود که بدون او در چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور پیدا کرد.
پوراحمد 16 فروردین 1402 در بندرانزلی درگذشت. خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی ایران بهنقل از خانواده پوراحمد اعلام کردند که او بر اثر ایست قلبی درگذشته است. اما مجله فیلم امروز به سردبیری هوشنگ گلمکانی دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کرد. همچنین رسانههای ایران گزارش دادند پوراحمد پیش از مرگ هشت صفحه یادداشت نوشته که در اختیار نیروی انتظامی است. دادستان عمومی و انقلاب استان گیلان نیز اعلام کرد که بر پایه بررسیهای اولیه، مرگ وی به علت خودکشی بوده است. مراسم خاکسپاری کیومرث پوراحمد در 18 فروردین 1402 در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تهران برگزار شد.
بیوگرافی | بیوگرافی |
---|---|
![]() امیر آقایی | ![]() فرزاد حسنی |
![]() علی قربان زاده | ![]() حسین یاری |
![]() نگار جواهریان | ![]() حامد بهداد |
![]() امیرحسین هاشمی | ![]() میرطاهر مظلومی |
![]() کیوان ساکت اف | ![]() نیکی کریمی |