بیوگرافی داوود رشیدی

بیوگرافی و زندگینامه داوود رشیدی

داوود رشیدی ، در روز یکشنبه، 25 تیر 1312 در شهر تهران چشم به جهان گشود.

تاریخ تولد ایشان به میلادی Sunday, July 16, 1933 می باشد.

کودکی داوود رشیدی

کودکی داوود رشیدی

داوود رشیدی از سال 1350 خورشیدی با فیلم سینمایی فرار از تله وارد عرصه بازیگری سینما گردید که جایگاهش را به عنوان یکی از بهترین بازیگران نقش مکمل تثبیت کرد.

داوود رشیدی در جوانی

داوود رشیدی در جوانی

او بیشتر با نقش‌هایی مانند آقا حسینی در فیلم کندو، مفتش شش‌انگشتی در سریال هزاردستان و همچنین با بازی تأثیرگذارش در فیلم فرار از تله به کارگردانی و نویسندگی جلال مقدم شناخته می‌شود.

داوود رشیدی در فیلم شیلات

داوود رشیدی در فیلم شیلات

بیوگرافی داوود رشیدی + صفحات اینستاگرام

داوود رشیدی در سریال هزاردستان

داوود رشیدی در سریال هزاردستان

داوود رشیدی در سریال بیداری

داوود رشیدی در سریال بیداری

تصاویر جدید داوود رشیدی Davoud Rashidi

داوود رشیدی در سریال عطر گل یاس

داوود رشیدی در سریال عطر گل یاس

داوود رشیدی Davoud Rashidi

داوود رشیدی Davoud Rashidi

جدیدترین عکس های داوود رشیدی

داوود رشیدی

داوود رشیدی

عکس های خانوادگی داوود رشیدی

داوود رشیدی و همسرش

داوود رشیدی و همسرش

پدر او عبدالامیر رشیدی حائری دیپلمات بود و در چند کشور نیز سفیر شد. پدربزرگش، محمد حائری مازندرانی معروف به ابن‌الشیخ از روحانیان مشروطه خواه و جدش زین‌العابدین حائری مازندرانی از مراجع تقلید عصر قاجار بود.

حاصل ازدواج اولش با هما فریور تهرانی یک پسر به نام فرهاد است. او پس از جدایی از هما فریور با احترام برومند ازدواج کرد که ثمره آن یک دختر به نام لیلی است.

داوود رشیدی و همسر

داوود رشیدی و همسر

داوود رشیدی و خانواده

داوود رشیدی و خانواده

داوود رشیدی و پسرش

داوود رشیدی و پسرش

داوود رشیدی و دخترش

داوود رشیدی و دخترش

عکس های داغ و جذاب داوود رشیدی در اینستاگرام

جدیدترین عکس های موجود از داوود رشیدی هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی را در این بخش مشاهده می کنید.

تصاویر داوود رشیدی

داوود رشیدی در سریال ولایت عشق

داوود رشیدی در سریال ولایت عشق

داوود رشیدی در سریال ولایت عشق

جذاب ترین تصاویر داوود رشیدی

داوود رشیدی

بیوگرافی خانواده داوود رشیدی

داوود رشیدی در 25 تیر 1312 در تهران، خیابان ری، کوچه آبشار؛ در خانواده‌ای که ریشه آن به شهر بابل در استان مازندران و خاندان حائری مازندرانی بازمی‌گشت، متولد شد. داوود رشیدی تحصیلات متوسطه را، به دلیل فعالیت‌های دیپلماتیک پدرش، در ترکیه و پاریس به پایان رساند و تحصیلات دانشگاهی را در ژنو ادامه داد. وی فارغ‌التحصیل کنسرواتور ژنو در رشته کارگردانی و بازیگری تئاتر و همچنین لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه ژنو بود.

در کودکی توسط طوسی حائری، نویسنده ایرانی که دخترعمه‌اش بود به عبدالحسین نوشین، کارگردان تئاتر برای بازی در نمایشِ مردم معرفی شد. او سپس دوره‌های تخصصی بازیگری را زیر نظر خانم لاشنال گذراند.

در سال 1343 پس از اتمام تحصیلات در ژنو به تهران آمد و در اداره تئاتر آن زمان وابسته به وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد. سپس گروهِ تئاتر امروز را پایه‌گذاری نمود که هنرپیشگانی همچون پرویز فنی‌زاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند، سوسن تسلیمی، به عضویت در این گروه درآمدند.

رشیدی از سال 1350 با فیلم سینمایی فرار از تله وارد عرصه بازیگری سینما گردید. او علاوه بر بازیگری چندین تله تئاتر از جمله کارهایی از غلامحسین ساعدی را کارگردانی کرد و چند نمایشنامه خارجی را نیز به فارسی برگرداند. او علاوه بر بازیگری و کارگردانی در سینما، تلویزیون و تئاتر به تهیه‌کنندگی سینما نیز روی آورد.

در سال 1352 از اداره تئاتر به تلویزیون ملی ایران رفت و در سمت مدیریت گروهِ نمایش‌ها و سرگرمی‌های آن سازمان؛ شامل سریال‌ها، مسابقات، تئاترهای تلویزیونی مشغول به کار گردید.

کندو فیلم دیگری بود که رشیدی در نقش آقا حسینی با بهروز وثوقی در سال 1354 بازی کرد و اوج بازیگری او در سینمای پیش از انقلاب به‌شمار می‌رود. وی کندو را از موفق‌ترین فیلم‌هایش دانسته و گفته بود که حتی الان بچه‌های نوجوان هم به من آقا حسینی می‌گویند. با آنکه داوود رشیدی در تعداد کمی از فیلم‌های ایرانی پیش از انقلاب بازی کرد، اما شهرت نسبتا خوبی به دست آورد. با این حال بخش عمده از فعالیت‌های حرفه‌ای او صرف مدیریت گروه نمایش و سرگرمی در تلویزیون ایران می‌شد.

با تحولات پس از پیروزی انقلاب ایران او را در سال 1358 از تلویزیون ایران اخراج کردند. او درباره سال‌های نخست پس از انقلاب ایران گفته بود: سال 58 خواستند از تلویزیون تقاضای بازنشستگی کنم، همین کار را کردم اول با تقاضای بازنشستگی موافقت شد و بعد اخراجم کردند تا حقوق نگیرم. بچه‌های جوان در گروه پاک‌سازی بودند، آمدند و گفتند ما شما را پاک‌سازی نمی‌کنیم، اخراج می‌کنیم تا جای دیگر بتوانید کار کنید. من هم خداحافظی کردم و رفتم.

با این وجود سال‌های نخستین پس از انقلاب ایران، پرکارترین دوره فعالیت بازیگری او است. او در چهار-پنج سال اول انقلاب در نزدیک به 20 فیلم بازی کرد. شیلات، خانه عنکبوت، کمال‌الملک و گل‌های داوودی از مشهورترین این فیلم‌ها بودند. در سال 1363 و پس از بازی در دو فیلم کیومرث پوراحمد ناگهان فعالیت سینمایی رشیدی قطع شد و نزدیک به 9 سال متوقف ماند.

با این حال او همچنان در اواسط دهه شصت و اوایل دهه هفتاد درحالی‌که اجازه فعالیت در سینما را نداشت، حضور پررنگی در سریال‌های تلویزیونی ایران داشت که رسانه به‌مراتب پرمخاطب‌تری از سینما بود. سریال‌هایی چون گرگ‌ها و عطر گل یاس و تله‌تئاتر یکی از این روزها، در نقش رئیس‌جمهور ایندولند، تماشاگران زیادی داشت. اما مشهورترین نقشی که از او از آن سال‌ها در خاطره مردم مانده است، مفتش شش انگشتی سریال هزاردستان، به کارگردانی علی حاتمی بود. آوای فاخته، گل پامچال، تنهاترین سردار، ولایت عشق، مختارنامه و کلاه پهلوی از دیگر کارهای تلویزیونی مشهور او در سال‌های گذشته بوده است.

در سال 1370 او پیروزی در شیکاگو را در تئاتر شهر تهران به روی صحنه برد که به پرفروش‌ترین تئاتر ایران پس از انقلاب تبدیل شد.

داوود رشیدی همراه علی نصیریان، جمشید مشایخی، عزت‌الله انتظامی و محمدعلی کشاورز پنج چهره برجسته‌ای بودند که در دهه چهل شمسی از تئاتر پا به عرصه سینما گذاشتند و از آنان به عنوان پنج تن سینمای ایران یاد می‌شود.

در سال 1391 نشان درجه یک فرهنگ و هنر ایران از سوی ریاست جمهوری ایران به وی اعطا شد. مهم‌ترین ویژگی او فن بیانش بود که کلمات را با دقت خاصی و خیلی شمرده به زبان می‌آورد.

رشیدی در سال‌های پایانی زندگی دچارِ آلزایمر شده بود و در بامداد جمعه 5 شهریور 1395 در 83 سالگی در پی ایست قلبی در خانه‌اش درگذشت. حسن روحانی، محمدجواد ظریف، سید محمد خاتمی، علی لاریجانی، محمدرضا عارف و سیدحسن خمینی از جمله سیاست‌پیشگانی بودند که درگذشت رشیدی را تسلیت گفتند. حسین پاکدل، رسول صدرعاملی، ناصر ملک‌مطیعی و جعفر والی، سینماگرانی بودند که در سوگش مطلب نوشتند.

در 7 شهریور 1395 مراسم تشییع پیکرش در تهران، تالار وحدت برگزار شد که نخستین سخنران آن علی نصیریان بود؛ سپس جمشید مشایخی و داریوش فرهنگ از او گفتند. خانواده او، احترام برومند و لیلی رشیدی نیز در پایان سخنانی بیان کردند. او در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. افراد سرشناس بسیاری به‌ویژه هنرمندان و سینماگران در تشییع پیکر او حضور داشتند. مراسم ختم داوود رشیدی عصر همان روز در مسجد جامع شهرک غرب تهران برگزار شد.

سنگ قبر داوود رشیدی

سنگ قبر داوود رشیدی


بیوگرافی بیوگرافی
رعنا آزادی‌ور
عکس و بیوگرافی رعنا آزادی‌ور
حمید لولایی
عکس و بیوگرافی حمید لولایی
جواد عزتی
بیوگرافی و عکس های جواد عزتی
فاطمه مسعودی فر
عکس و بیوگرافی فاطمه مسعودی فر
هنگامه حمیدزاده
بیوگرافی و عکس های هنگامه حمیدزاده
پیام احمدی نیا
عکس و بیوگرافی پیام احمدی نیا
حامد آهنگی
عکس و بیوگرافی حامد آهنگی
مهرداد صدیقیان
عکس و بیوگرافی مهرداد صدیقیان
گلاره عباسی
عکس و بیوگرافی گلاره عباسی
پرویز فلاحی پور
عکس و بیوگرافی پرویز فلاحی پور

بیوگرافی بازیگران و هنرمندان بیشتر . . .

مطالب پیشنهادی