گوش ندادن به حرفهای یکدیگر، یک علامت خطر در زندگی زناشویی است
شری و باب استریتف :وقتی یکی از شما یا هردو به حرفهای هم گوش نمیدهید، بدانید که در زندگی زناشویی مشکلی بوجود آمده است. اگر این گوش ندادن ها ادامه یابد، زندگی شما به خطر خواهد افتاد. مشکل گوش نکردن در زندگی مشترک میتواند به این دلیل باشد که موضوعی همسرتان را ناراحت میکند؛ یا روش انتقال مطلب توسط شما اشکالی دارد و یا هردو!
روش شما در انتقال مطالب:
برای گفتن مطلبی ساده، بیش از حد توضیح میدهید؟! پرگویی یک طرفه همیشه خسته کننده است. نکته را دریابید!
صحبت کردن را فقط حق انحصاری خود میدانید؟! به همسرتان نیز فرصت حرف زدن بدهید.
اگر سابقا” راجع به موضوعی حرف زده اید که از نظر همسرتان تنش زا، آزار دهنده، تهدید کننده، توهین آمیز یا بی ادبانه بوده طبیعتا” او در شروع تکرار این مطلب، با گوش نکردن به حرف شما حالت دفاعی به خود خواهد گرفت. این گونه حرفها را تکرار نکنید.
اگر عادت به طفره رفتن و حاشیه گویی داشته باشید، همسرتان صحبت شما را قطع خواهد کرد و خواهد گفت: ” حاشیه نرو، اصل مطلب را بگو!”
اگر روش شما در حرف زدن شبیه به سخنرانی ، موعظه و بازجویی است ، همسر شما ترجیح میدهد به سخنرانی ها و بازجویی های شما گوش ندهد. هرگز در زندگی زناشویی مثل استاد دانشگاه یا یک وکیل مدافع حرف نزنید.
ممکن است در حرف زدن خیلی کلی نگر و مطلق گرا باشید. استفاده از لغاتی چون همیشه، هرگز و دائما” میتواند باعث شود که همسرتان به حرفهای شما گوش ندهد. این لغات را در حرف زدن با او فراموش کنید.
ممکن است وقت مناسبی را برای حرف زدن انتخاب نکرده باشید. مثلا” وقتی همسرتان خسته است، فکرش مشغول چیز دیگری است، درگیر یک پروژه است، تلویزیون تماشا میکند یا مشغول کار با کامپیوتر است به حرفهای شما گوش نخواهد کرد. بهتر است اول بگویید : ” میخواهم مطلبی را به تو بگویم، الآن میتوانی گوش بدهی؟” اگر گفت : ” الآن نه ” ، اخمهایتان را در هم نکشید.
تکرار هر موضوعی که قبلا” مفصلا” در مورد آن حرف زده اید، باعث میشود همسرتان به آن بحث گوش ندهد. به میان کشیدن بحث های قدیمیو موضوعات تکراری را کنار بگذارید.
همسر شما قطعا” از اعتراضات، گلایه ها، نالیدن ها و منفی بافی های مکرر شما خسته خواهد شد. سعی کنید بیشتر مثبت اندیشی کنید.
شاید شما هم به حرفهای همسرتان گوش نمیدهید. این مهارت را در خود نیز بررسی کنید.
مسائل شخصی همسر شما:
ممکن است همسرتان به موضوعی که شما دربارۀ آن حرف میزنید هیچ علاقه ای نداشته باشد. از او بپرسید که دوست دارد راجع به چه چیزی با هم حرف بزنید.
ممکن است همسرتان از صمیمیت بیش از حد واهمه داشته باشد.
ممکن است او با آنچه که شما میگویید مخالف باشد و در عین حال نتواند به راحتی مخالفت خود را ابراز کند.
ممکن است همسرتان در طول آن روز به حرفهای افراد زیادی گوش داده باشد، و ظرفیت شنیداری او تکمیل شده باشد. سعی نکنید به زور ظرفیت او را بالاتر ببرید.
اگر مرتب همسر خود را نصیحت و موعظه میکنید، ممکن است طرف مقابل پیش خود فکر کند که او همۀ اینها را خوب میداند و خودش میداند که باید چکار کند.
شاید همسرتان عادت ” شتاب ذهن” داشته باشد و از آنچه که شما میگویید جلوتر رفته و مشغول آماده کردن پاسخ باشد.
گاهی همسرتان پیش داوری کرده و حدس میزند آنچه را که میخواهید بگویید زیاد مهم نیست.
گاهی میتواند فکر کند اگر حرف شما را نشنود، آن موضوع به خصوص منتفی خواهد شد.
شاید عمدا” نمیخواهد به حرفهای شما گوش دهد.
شاید همسر شما فقط از یک قسمت از مغز خود برای شنیدن استفاده میکند. دکتر جوزف لوریتو میگوید : “تحقیقاتی که در این زمینه در آمریکا انجام شده نشان میدهند که مردها فقط با استفاده از یک نیمکرۀ مغز خود میشنوند در حالیکه زنها از هر دو نیمکره استفاده میکنند….او خاطر نشان میکند که، این امر لزوما” به این معنا نیست که زنها شنونده های بهتری هستند. بلکه از نظر فیزیولوژیکی، زنان برای شنیدن به هر دو نیمکره نیاز دارند و البته به همین دلیل است که آنها میتوانند همزمان به دو بحث متفاوت گوش کنند.”
ممکن است همسر شما با آنچه که شما میگویید مخالف باشد ولی نتواند به راحتی مخالفت خود را ابراز کند، بنابراین راه ساده تر که همان گوش ندادن است را انتخاب میکند. فضا را برای مخالفت همسر خود نیز آماده کنید!
شاید همسر شما فطرتا” توان تمرکز طولانی مدت را ندارد. دکتر کارتا ریگر میگوید : ” میانگین مدت تمرکز در بزرگسالان فقط ۷ دقیقه است. ” به این ترتیب لازم است هر چند دقیقه یکبار یک فرصتی را سکوت کنید و سپس دوباره ادامه بدهید. به همسرتان اجازه بدهید که اگر نکتۀ مبهمی را متوجه نشده در مورد آن از شما سوال کند.
شاید وقتی شما مشغول حرف زدن هستید، عوامل مختلفی حواس او را پرت میکنند. اگر موضوع حرف شما خیلی مهم است، این عوامل را حذف کنید…مثلا” تلویزیون را خاموش کنید یا تلفن را از پریز بکشید و…
گاه همسرتان ترجیح میدهد که به حرفهای شما گوش ندهد تا از یک دعوا و مشاجره جلوگیری کند.
ممکن است همسرتان حرفهای شما را شنیده باشد اما با آنها مخالف باشد یا مایل نباشد آنچه را که شما از او میخواهید را انجام دهد و به جای ” نه ” گفتن ترجیح میدهد وانمود کند که به حرف شما گوش نمیداده است.
دفترچه یادداشت آنلاین یک پسر تنها