موهای نازک و مستعد ریزش

گاهی با افزایش سن شاهد هستیم که روز به روز از تعداد موها کم و به مرور نازک می شود و می ریزد. البته بیشتر اوقات شاهد این اتفاق در آقایان هستیم، به خصوص اگر در خانواده آنها سابقه کچلی یا کم مویی وجود داشته باشد. در حالی که ریزش مو در خانم ها نیز بسیار شایع است. متاسفانه بازارهای جهانی هر روز محصول و داروی جدیدی را برای جلوگیری از ریزش مو معرفی می کنند که اکثر این محصولات فقط جنبه تبلیغاتی دارد و کارآیی لازم را ندارد، حتی برخی از این محصولات عوارض ناخوشایندی نیز به جای می گذارند و شرایط را از آنچه که هست، بدتر می کنند. بنابراین اگر متوجه تغییرات غیرطبیعی در موها شدید، قبل از هر اقدامی ابتدا به یک پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

ریزش مو در خانم ها نیز مرسوم است

این تصور که نازک شدن موها فقط مختص آقایان است تصوری اشتباه است، زیرا ۴۰ درصد افرادی که ریزش موی موقت و دائمی را تجربه می کنند، خانم ها هستند. در برخی خانم ها تمام موها نازک و در برخی دیگر فقط در نقطه ای از سر موها نازک و مستعد ریزش می شود. در خانم ها اغلب، فرق سر دچار ریزش مو می شود ولی در آقایان این ریزش مو اطراف شقیقه ها اتفاق می افتد.

نحوه ی رشد مو

به طور متوسط، پوسته سر دارای ۱۰۰ هزار تار مو است. هر فولیکول، یک تار مو تولید می کند که به طور متوسط در طول ماه، یک و نیم سانتی متر رشد می کند. بعد از رشد بین ۲ تا ۶ سال، مو قبل از ریزش وارد فاز استراحت می شود. در این زمان موهای جدید جایگزین موهای قبلی می شود و این چرخه دوباره روند خود را آغاز می کند. در این مدت زمان، ۸۵ درصد موها رشد می کنند و بقیه در فاز استراحت باقی می مانند.

ریزش طبیعی موها

به دلیل اینکه موهای در فاز استراحت، شروع به ریزش می کنند، ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است که افراد این موهای ریخته شده را روی برس و شانه و لباس های خود مشاهده می کنند. ریزش غیر طبیعی موها از چند طریق قابل شناسایی استو ممکن است هنگام شامپو کردا یا آرایش موها متوجه ریزش بیش از حد موها شوید یا به مرور زمان متوجه شوید که موهایتان به طور غیر طبیعی نازک شده است. اگر متوجه این تغییرات در موها شدید، بلافاصله باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

مشکل را ریشه یابی کنید

ریزش مو در خانم ها ممکن است بر اثر شرایط مختلف پزشکی و فاکتورهای مختلف از جمله شیوه زندگی اتفاق بیفتد. گاهی نیز هیچ دلیل قانع کننده ای نمی توان برای ریزش موها پیدا کرد. برای شروع بهتر است آزمایش تیروئید یا عدم تعادل هورمون ها انجام شود، زیرا در بسیاری از موارد وقتی دلیل ریزش مو شناسایی شد، درمان آغاز می شود. به این ترتیب موها دوباره به رشد خود ادامه می دهند و به حالت اول باز می گردند.

ژنتیک، افزایش سن و تغییرات هورمونی دوران یائسگی نقش مهمی در ریزش موی خانم ها ایفا می کند اما دلایل اصلی ریزش موی خانم ها عبارتند از :

رژیم غذایی نامناسب

شاید با یک رژیم غذایی سخت بتوانید وزن بیشتری کم کنید اما به خاطر داشته باشید که اگر بیش از ۷ کیلو وزن کم کنید، بعد از ۳ تا ۶ ماه ریزش موی شدید خواهید داشت، زیرا موها با یک رژیم غذایی سالم و مناسب رشد می کنند. اگر از یک برنامه غذایی کم پروتئین پیروی می کنید باید حتماً منتظر ریزش مو باشید.

درمان ریزش موی زنانه

خانم ها می تواتند از سه روش درمانی استفاده کنند. اولین روش، استفاده از محلول ماینوکسیدیل است. این محلول ریزش مو را کم یا متوقف می کند و باعث می شود تا ۱/۴ موهای از دست رفته، دوباره رشد کنند اما وقتی استفاده از این محلول قطع می شود، اثر آن نیز از بین می رود. روش دوم، استفاده از وسایل لیزری است که نور کم انرژی از خود ساطع می کند و باعث تحریک رشد مو می شود و از نازک شدن موها نیز جلوگیری می کند. این وسایل را باید از کیلینیک های زیبایی تهیه کرد و حتماً باید تایید وزارت بهداشت داشته باشد. روش آخر، روش پیوند مو است که در این روش از مناطقی از سر که موهای بهتری دارد مو برداشته می شود و به مناطقی که موها نازک شده اند یا ریخته اند، پیوند زده می شود.

مشکلات تیروئید                

تیروئید غده ای است که در جلوی گردن قرار دارد. این غده، هورمون هایی ترشح می کند که مسئول تنظیم بسیاری از فرایند های بدن هستند. اگر این غده بیش از اندازه هورمون تیروئید ترشح کند یا ترشح آن کمتر از مقدارلازم باشد، چرخه رشد مو دچار اختلالمی شود. البته لازم به ذکر است که ریزش مو یکی از علائم نادر مشکلات تیروئیدی است. از دیگر علائم آن می توان به افزایش یا کاهش وزن، حساسیت بیش از حد به سرما و گرما یا تغییراتی در ضربان قلب اشاره کرد.

Pcos یا سندروم تخمدان پلی کیستیک

خانم هایی که به بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند، معمولا دچار عدم تعادل هورمون ها می شوند و بی نظمی حاد هورمونی در آنها دیده می شود که بدن آنها بیش از حد مورد نیاز، آندروژن ( هورمون جنسی ) ترشح می کند. این امر باعث می شود تا موهای زائد روی صورت و بدن رشد کند، در حالی که موهای سر نازک و نازکتر می شوند. این بیماری می تواند مشکلاتی نظیر افزایش وزن و آکنه را نیز ایجاد کند اما گاهی اوقات نازک شدن موها تنها علت بارز این بیماری است.

زایمان

در برخی خانم ها در دوران بارداری موها حجیم تر می شود که این پر شدن موها مدیون ترشح بیش از حد هورمون هاست. میزان بالای هورمونها باعث می شود از ریزش موهایی که در فاز استراحت هستند، جلوگیری شود و مدت زمان بیشتری باقی بمانند اما بعد از زایمان وقتی میزان ترشح هورمونها به حالت طبیعی و نرمال بازگشت، آن رشته های مو به سرعت می ریزند و این به این معناست که به طور ناگهانی مقدار زیادی از موها می ریزد. ممکن است دو سال طول بکشد تا موها دوباره به حالت طبیعی و اولیه بازگردند.

قرص ها

یکی از عوارض قرص های ضد بارداری، ریزش مو است. هورمون هایی که تخمک گذاری را متوقف می کنند، باعث نازک شدن تارهای مو در برخی خانم ها می شوند، به خصوص در خانم هایی که در خانواده سابقه ریزش مو دارند. گاهی وقتی مصرف قرص ها قطع می شود، ریزش مو آغاز خواهد شد. از دیگر داروهایی که باعث ریزش مو می شود می توان به داروهای رقیق کننده خون، فشار خون، بیماری های قلبی، آرتروز و افسردگی اشاره کرد.

منبع : نشریه زیبایی شماره ۵۶

مجله خبری

متولد چه ماهی هستی ؟

فال روزانه فروردین
فروردین
فال روزانه اردیبهشت
اردیبهشت
فال روزانه خرداد
خرداد
فال روزانه تیر
تیر
فال روزانه مرداد
مرداد
فال روزانه شهریور
شهریور
فال روزانه مهر
مهر
فال روزانه آبان
آبان
فال روزانه آذر
آذر
فال روزانه دی
دی
فال روزانه بهمن
بهمن
فال روزانه اسفند
اسفند